torsdag den 14. marts 2013


Den nye Jord er fundet: Forskere klar til at flytte

Klokken 03:54 dansk tid kom de endelige resultater fra IIAR (the International Insitute of Astronomical Research), der nu fastslår, at den medieomspændte planet Zoa er beboelig for mennesker. Spørgsmålet er nu, hvorvidt vi kan, og om vi overhovedet bør flytte over på dette nye Utopia.


Der har nu i mange måneder været talt vidt og bredt om planeten RB718, en jordlignende planet i et nærtliggende solsystem i mælkevejen, der i daglig tale har fået tilnavnet Zoa. Forskerne har, siden opdagelsen af planeten for godt fem år siden, arbejdet uafbrudt på undersøgelser af planetens naturmiljø. Det var et enestående gennembrud, da man først fandt planeten, og det gav mennesker verden over håb om en løsning på Jordens mange problemer med forurening og overbefolkning. En mængde af robotekspeditioner omkring og til planeten Zoa har nu endelig givet pote.
Forskerne var ikke et øjeblik usikre på, hvad disse resultater ville føre til. Man havde i flere år været meget i tvivl om hvorvidt man, på trods af den store mængde liv, kunne bo på planeten, da denne har et tropisk klima på stort set hele kloden. Nye resultater har dog vist, at stort set hele kloden har et klima, som menneskene kan tilpasse sig. Kun omkring ækvator er det vurderet at beboelse vil være umulig.

Der er nu sagt god for en mulig flytning af menneskeheden til ’den nye Jord’. Men hvordan vælger man, hvem der tager af sted, og hvem der må blive tilbage? Og er det overhovedet muligt at transportere 9 milliarder mennesker gennem galaksen og bosætte sig på en anden planet? Der er ikke tvivl om, at hvis dette kunne lykkes, ville det løse mange af de problemer, som politikerne i årevis forgæves har forsøgt at løse. Selvom der nu står investors i kø for at sætte rumprogrammet i gang, er der også en hel del skepsis, om hvorvidt det rent faktisk kan lade sig gøre, og om det overhovedet vil løse nogle af de problemer, vi har kørt os selv ud i. Er der ikke en chance, for at vi blot vil ødelægge endnu en planet med forurening?
Trods skepsis fra etikere og politikere verden rundt står forskerne fast i deres mening: Vi bør hurtigst muligt komme ud af vagten og flytte til Zoa. Selvom der dog stadigvæk ligger årevis af forskning forude, før vi kan gå i land på denne formodede gigant, har resultaterne på mindre end fem timer overbevist forskere, investors og en god del af den menneskelige befolkning om, at vi nu endelig har løsningen på alle vores problemer. Men er Zoa virkelig det nye Utopia for menneskeheden?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar